Transformari

A trecut un pic de vreme de cand nu am mai scris… aceasta si pentru ca familia noastra a trecut prin mai multe transformari, in ultima jumatate de an.

Scopul nostru, asa cum o spune si viziunea noastra, a Asociatiei Casuta Bucuriei, este sa fim numarul unu in a le oferi copiilor nostri bucurie, speranta, zambete. Astfel ca, desi uneori nu este usor, tinem cont de dorintele copiilor nostri, si depunem toate eforturile ca ele sa fie indeplinite.

Ne-am bucurat cand am reusit, dupa multe luni de pregatire, sa il integram pe unul din beneficiarii nostri in familia extinsa. Dorinta lui permanenta  a fost sa se intoarca la bunicul si unchiul lui…. acasa, locul de unde a plecat cand era mic. Ne bucuram sa vedem ca eforturile noastre nu au fost in van, si ca, acum, integrarea in familia extinsa este finalizata.

In acelasi timp, gasirea unui loc potrivit varstei si preocuparilor pentru un alt beneficiar, nu a fost o misiune usoara. Schimbarile aduse odata cu varsta, si dorintele pentru activitati diferite, erau o realitate pe care nu o puteam ignora…. astfel ca am gasit o solutie si pentru aceste nevoi. Solutia identificata a fost integrarea intr-o familie unde sunt copii de aceeasi varsta si chiar la acelasi liceu. Aceasta solutie a fost gandita sa asigure bunastare, dezvoltare emotionala si intelectuala in continuare, ramanand totodata in sistemul de protectie asigurata de stat.

De asemenea, ne bucuram sa putem sa deschidem portile Casutei noastre catre doua printese care au mare nevoie de o familie si de afectiune. Chiar daca nazdravanii nostri sunt de multe ori zgomotosi si zglobii, cand vine vorba de a-si proteja noile surori, nu ii intrece nimeni. Toti se intrec in a-si imparti jucariile, hainele, dulciurile cu micutele si le ajuta si sa inteleaga regulile ce trebuie respectate in Casuta noastra. Orele de masa, somn, studiu – toate sunt importante pentru a oferi copiilor un mediu stabil si echilibrat. Adaptarea la un astfel de mediu nu este usoara, mai ales daca nu a existat pana acum o preocupare pentru o astfel de viata echilibrata. Asa ca, cu eforturi din partea tuturor, ne asteapta un drum lung impreuna, dar un drum ce va fi presarat cu satisfactia realizarilor intelectuale si emotionale, la finalul caruia se gaseste o viata echilibrata si independenta. Astfel ca, toate sacrificiile si eforturile facute de-a lungul sau, vor merita.