Saptamana altfel

Iata ca a venit si mult asteptata “Saptamana Altfel”, urmata de un weekend “altfel” pentru copiii nostri.

La scoala, fiecare clasa si-a organizat activitatile din aceasta saptamana cum a stiut mai bine: activitati diverse de Pasti, vizionari de filme, chiar si o vizita la preot pentru spovedanie.

Acasa, am avut un weekend deosebit: vizita la Alba Iulia, prieteni noi,  serbare la biserica si o surpriza pentru Maicuta.

La Alba Iulia am plecat cu un autocar mare, care ne-a impresionat de cand l-am vazut. Ne-am facut prieteni noi, de la Asociatia Familia Regasita si Asociatia pentru Solidaritate si Empatie Claudia Safta, am admirat campurile de rapita de pe drum, am urmarit trenurile pe langa care am trecut si drumul pana la Alba Iulia nu a fost chiar asa lung. Am ajuns la Mama Luta, langa oras, ca sa ne delectam cu faimoasele placinte. Va putem spune doar ca ele au disparut de pe masa in cateva clipe, si ne-au placut mai ales cele cu branza sarata si cele cu mere. Nu au fost rele nici cele cu branza dulcel, iar siropul a fost delicios! Tot la Mama Luta am alergat si ne-am jucat, pentru ca locul este pitoresc,  cu leagane din lemn pentru copii, cu un mic paraias si cu multa verdeata. Adultii ar mai fi stat (mai ales ca nu au apucat sa guste din faimoasa ciorba de fasole), dar noi ne grabeam sa mergem la concursul de street dance.

A…. am uitat sa va spunem: scopul excursiei la Alba Iulia a fost vizionarea unui concurs regional de street dance. Si ce mai concurs: cu muzica, cu tineri de toate varstele, cu dans si miscari care ne-au lasat cu gura cascata! Ne-au impresionat fetele (si baiatul 🙂 ) de varsta noastra care dansau si aveau miscari pentru care exersasera mult. Am vazut dansuri in grup, duel prin dans, si am prins chiar si finala copiilor. Pentru ca deja era tarziu, si cu parere de rau, a trebuit sa plecam inainte de grupele adolescentilor, dar am vazut 2 demonstratii inainte de plecare. Toata lumea s-a intors la autocar energizata si cu chef de dans.

Drumul inapoi a fost scurt: dupa o cina buna, multi dintre noi au cedat oboselii si au adormit pe drum. Asa ca am ajuns acasa repede si ne-am pus la somn.

Ne-am odihnit bine, pentru ca duminica a fost o alta zi importanta: am avut prima serbare de Pasti la biserica. Ne-am imbracat frumos, am cantat, am fost cuminti si am ascultat predica, si apoi ne-am grabit acasa pentru a-i face o surpriza Maicutei noastre: pentru ca luni este ziua ei, i-am cantat un “La multi ani” surpriza si i-am facut un cadou din partea tuturor.

Ne asteapta o saptamana de vacanta de care vom profita din plin: ne vom juca si o vom ajuta pe Maicuta la pregatirile de Pasti. Apoi, dupa slujba de Pasti, vom petrece aceasta sarbatoare in familie.

Daca doriti sa vedeti poze, le gasiti pe Facebook aici