Fii super erou!

    

    

Fii super erou !

   

Vă invităm să ne cunoașteți și să ne urmăriți activitățile orientate către dezvoltarea și recuperarea socio-profesională a copiilor pe care noi îi găzduim. Suntem o organizație non-profit, o alternativă la sistemul de îngrijire de stat, care oferă un cămin pentru 10 dintre copiii din acest sistem. Oferim un mediu familial atât pentru fete, cât și pentru băieți, cultivand ideea de responsabilitate și familie. Punem accent pe educație, în toate formele ei:

  • La școală
  • Prin artă și sport
  • Prin diverse vizite și tabere
  • Prin activități extrașcolare

Despre noi

Misiunea noastră

Asociația Căsuța Bucuriei

Casa de Tip Familial “Căsuța Bucuriei” este un serviciu de tip rezidențial pentru copiii care urmează o formă de învățământ la zi, și are misiunea de a asigura accesul copiilor pe o perioada determinată la găzduire, îngrijire, reabilitare, sprijin emoțional, dezvoltarea deprinderilor de viață independentă, educație, consiliere psihologică și pregătire în vederea reintegrării familiale, socio-profesionale sau adopției.

Povestea de viață a Andreei poate fi citită aici:https://www.casutabucuriei.eu/andreea/


Campania “Fii Super Erou!”

Ți-ai pus vreodată întrebarea: ce se întâmplă cu tinerii care părăsesc centrele de plasament sau casele de tip familial când ajung la vârsta majoratului?

În România, între 3000 și 4000 de tineri părăsesc ANUAL centrele de plasament sau casele de tip familial după împlinirea vârstei de 18 ani. Dintre aceștia:

Fii alături de ei și ajută-i!

Să viseze

Să reușească

Să descopere o nouă viață

Sursă date: https://alfa-grup.com/raza/
Sursă fotografii: https://unsplash.com/

Campania “Fii Super Erou!”

Știai că …

  • 70% din tinerii care părăsesc sistemul de protecție de stat o fac la vârsta de 18 ani. Cum crezi că s-ar descurca fiica/ fiul tău la 18 ani fără nici un fel de sprijin? Cum s-ar descurca dacă tu sau rudele tale nu ați exista să îi acordați ajutor?

  • 13.151 de tineri au părăsit sistemul de protecție din România în doar 4 ani (2014 – 2017) – ceva mai mult decât populația comunei Baciu de lângă Cluj-Napoca, care are 10.317 locuitori potrivit ultimului recensământ

  • 22.4% dintre aceștia sunt persoane cu dizabilități. Imaginează-ți acum punctul 1 de mai sus și adaugă la asta o dizabilitate!

  • 65.9% dintre aceștia nu lucrau la momentul părăsirii sistemului și 5.7% erau în incapacitate de muncă. Asta înseamnă 71.6% din acești tineri pleacă din sistem fără posibilitatea de a se întreține.

  • sursa: http://andpdca.gov.ro/w/wp-content/uploads/2020/07/Studiu-tineri-iesiti-web-final-0907.pdf 

Avem nevoie de ajutorul tău pentru a salva o parte din acești tineri,

și a le oferi încă o șansă la o viață productivă, pentru a nu deveni o povară pentru societate. Putem pune, împreună, o cărămidă la o viață independentă.

 

Campania “Fii Super Erou!”

Ajută tinerii vulnerabili când au cea mai mare nevoie!

Momentul majoratului, care pentru un tânăr obișnuit reprezintă motiv de sărbătoare și de anticipare entuziasmată a viitorului, reprezintă pentru acești copii/tineri un motiv de perpetuă anxietate, de realizare dureroasă a lipsei de perspectivă și lipsa de relații semnificative în afara centrelor de plasament.

Așadar, propunem o campanie de strangere de fonduri – ”Fii super erou!” – în vederea achiziționarii unui imobil cu trei camere pentru a le oferi tinerilor care părăsesc sistemul protecție o locuință, pe durată determinată, până pot sta pe picioarele lor!

Achiziție apartament: 75 000 euro
Cont deschis la Banca Transilvania
SWIFT: BTRLRO22
Cont euro: RO41BTRLEURCRT0281201601 Cont lei: RO64BTRLRONCRT0281201602 ASOCIAȚIA CĂSUȚA BUCURIEI
CUI 33976740
Prin Paypal: link aici

Vă mulțumim ! 

Florean Adela