Echipa Căsuței noastre – Alexandra, Nicoleta și Andreea

Așa cum v-am obișnuit deja, continuăm seria de articole despre echipa Căsuței noastre. Primul articol poate fi citit aici, iar al doilea aici.

Azi povestim despre 3 doamne, fiecare având un rol important în creșterea copiilor și a Căsuței Bucuriei.

Dacă urmărim șirul cronologic, Alexandra a fost una din primele persoane care a contribuit la funcționarea Căsuței noastre: a venit ca voluntar la prima curățenie de după zugrăvit, și e și azi parte integrantă a echipei, chiar dacă de la distanță.

Alexandra lucrează într-o companie multinațională și încă de la venirea primilor copii, ea a fost responsabilă cu  distracția: mersul la teatru, în parc, în tabere și alte activități care să scoată copiii din mediul familial și să îi ajute să se integreze mai bine în comunitate.

Cât timp a locuit în Cluj-Napoca, Alexandra a fost prezentă în fiecare weekend, la fiecare aniversare sau sărbătoare importantă și s-a bucurat de fiecare reușită școlară alături de copii. Ea a ajutat la organizarea evenimentelor „Sing For Joy”, a seriei de „Zile Dulci”, a însoțit copiii în taberele creștine sau în tabăra de la Bicaz, a ieșit cu copiii în oraș sau în parc.

Odată cu plecarea la Timișoara, ea a rămas aproape de noi cu ajutorul comunicării la distanță și prin discuțiile frecvente pe care le avem cu ea. Sigur că nu trece nici o sărbătoare importantă fără ca ”Mătușa Alexandra” de la Timișoara să ne viziteze și să petreacă timp cu noi. De abia așteptăm ridicarea restricțiilor și vaccinarea pentru a ne putea bucura din nou de timp petrecut împreună!

Încă din primele luni de funcționare a Căsuței noastre, Alexandra se ocupă de comunicarea online, fie că este pe Facebook, fie că este pe site-ul web. Sigur că fără Radu, site-ul ar fi cam plictisitor, dar tocmai de aceea spunem că noi suntem întotdeauna o echipă 🙂 .

Organizarea de strângere de fonduri, scrierea de proiecte sau popularizarea activităților noastre sunt zonele în care Alexandra contribuie acum de la distanță. Dacă vă întrebați cine este persoana care răspunde la mesajele voastre de pe pagina Căsuței sau prin email, ați găsit răspunsul.

Deși ar vrea să fie mai aproape de copii, acum așteptăm cu toții momentul în care ne vom putea vizita fără restricții și fără teama de a îmbolnăvi pe cei cu imunitatea slăbită.

O altă persoană esențială pentru Căsuța noastră este Nicoleta 🙂 . Angajată ca asistent social, Nicoleta face parte din echipa noastră de aproape 4 ani. Ea a absolvit Facultatea de Asistență Socială și dorea să se implice în munca cu copiii, așa că la noi a găsit de toate 🙂 : proceduri și standarde de bune practici în asistență socială, muncă directă cu copiii zi de zi, chiar și muncă cu beneficiari indirecți (de exemplu familia directă sau extinsă a copiilor noștri) … cert e că nu există zi plictisitoare la Căsuța Bucuriei. Munca cu copiii nu e ușoară, dar avem satisfacția dezvoltării și transformării copiilor chiar în fața ochilor noștri.

Dacă la început Nicoleta era timidă, exuberanța copiilor noștri a convins-o și acum a învățat să se adapteze după necesități: dacă facem teme este răbdătoare și explică pe înțelesul copiilor, dacă facem ordine și curățenie în camere este fermă și cu ochi critic pe ce trebuie organizat la locul lui. Prezența Nicoletei este importantă pentru copii, pentru că este un punct de stabilitate foarte necesar pentru ei, o prezență echilibrată și grijulie, iar noi îi suntem recunoscători pentru eforturile pe care le face.

O altă domnișoară valoroasă în echipa noastră, dar pe care o cunoașteți deja, este Andreea Covaks. Povestea ei o știți (dar dacă nu, o puteți citi aici), și știți deja că ea este parte din familia noastră încă de la început.

Fiind integrată în sistemul de protecție încă de mică, Andreea înțelege exact prin ce trec copiii înainte să ajungă la noi, le înțelege problemele emoționale, temerile și spaimele, și face tot ce îi stă în putere să îi ajute. Fiind absolventă a două facultăți, ea are dublă specialitate: de asistent social și de psiho-pedagog. Astfel că Andreea poate crea planuri educaționale, crea jocuri de dezvoltare personală, dar contribuie și la supravegherea temelor sau jocurilor distractive. Având-o pe Adela ca mentor, Andreea se dezvoltă profesional, având experiență practică directă cu copiii noștri.

Andreea ne-a inspirat să concepem proiectul ”Fii super erou!”, mai ales ținând cont de problemele cu care se confrunta tinerii ieșiți din sistemul de plasament (detalii aici).

Dacă copiii din familii tipice au un ajutor constant din partea părinților în primii ani de viață independentă, Andreea ne are pe noi. Dar ca să o ajutăm pe ea și pe cei 3 copii care în curând vor împlini 18 ani să aibă o stabilitate la momentul plecării din Căsuță, avem nevoie de fonduri pentru achiziția unui apartament. Adolescenții din sistemul de protecție trăiesc cu această incertitudine legată de viitorul lor după vârsta de 18 ani, iar noi încercăm prin acest proiect să le oferim o plasă de siguranță, și posibilitatea de a face parte din familia noastră și după vârsta majoratului.

Ne bucurăm să avem în echipă oameni dedicați muncii zilnice cu copiii și mai ales oameni pe care ei să îi poată avea ca exemple pozitive pentru viitor!