Mai avem puțin și încheiem unul din cei mai dificili ani din istoria recentă. Un an cu multe provocări pe toate planurile și un an al schimbărilor pentru noi.
Familia noastră a primit în acest an 3 membri noi, pe care i-am primit cu brațele deschise și pe care ne bucurăm să îi vedem că cresc și învață tot mai multe, zi de zi. Ne-am bucurat și de reușita Andreei (de finalizare a celei de a doua facultăți), sora noastră cea mai mare care va rămâne mereu alături de frații ei și cu realizările căreia ne mândrim.
Ne-am adaptat cât de bine am putut acestor noi condiții de pandemie, am făcut școala online și am adaptat întâlnirile cu voluntarii în varianta de la distanță acolo unde a fost posibil. Am sărbătorit finalul de an școlar tot online și am sărbătorit evenimentele acestui an în familie… suntem norocoși și mulțumitori că am avut ce sărbători și am avut familia aproape.
Deși financiar a fost un an extrem de dificil, am fost norocoși să avem rezerve pe care le-am adunat cu ajutorul sponsorilor și donatorilor noștri și am putut asigura în continuare copiilor noștri siguranța emoțională și fizică de care au atât de multa nevoie. Am avut persoane care au înțeles nevoia noastră de ajutor atunci când am exprimat-o și care au sărit în sprijinul nostru, iar pentru aceasta suntem adânc recunoscători!
Anul acesta inclusiv Crăciunul va fi unul diferit, iar oamenii de bine care vor să ajute, trebuie să respecte condiții stricte de igienă, distanțare și să accepte faptul că interacțiunea cu copiii noștri este extrem de limitată. Deși ne este greu și nouă și lor, este de preferat să respectăm cu strictețe regulile decât să regretăm mai târziu.
Unii din copiii noștri nu l-au văzut niciodată pe Moș Crăciun și una din dorințele noastre arzătoare este să le putem face această surpriză, chiar dacă de la distanță. Suntem siguri că vom găsi o soluție cu ajutorul prietenilor noștri dragi și cu puțină creativitate.
Apreciem faptul că deja primim mesaje legate de cadouri pentru copiii noștri și sperăm să le putem face surprize foarte plăcute sub bradul de Crăciun și în acest an. Însă este un an cu reguli sanitare foarte stricte, în care nu putem accepta, de exemplu, haine sau obiecte uzate, mâncăruri gătite sau jucării folosite. De asemenea, este necesar să păstrăm distanța, deci nu se poate interacționa cu copiii și este obligatoriu să se poarte corect masca la orice interacțiune cu noi (copii, personal, voluntari). Dacă este necesar să veniți la Căsuță, noi ne asigurăm că aplicăm toate normele sanitare stabilite de autorități, de la măsurarea temperaturii, la dezinfectarea încălțărilor, la respectarea distanței fizice de minim 1.5 m.
Pentru că nu este bine să perturbăm activitățile copiilor, ne puteți urmări pe Facebook și vă rugăm să înțelegeți că copiii nu vor putea primi cadourile în mod direct.
Cum noi suntem un ONG, funcționarea noastră depinde 90% de fondurile private primite, astfel încât donațiile în contul bancar RO91BTRLRONCRT0281201601 (beneficiar Asociația Căsuța Bucuriei) sau în numerar (se eliberează chitanță) sunt cele ce ne țin în viață. Banii sunt necesari pentru plata chiriei, a utilităților (care la o casă ca a noastră sunt foarte mari), a salariilor personalului, a consultațiilor psihologice sau medicale, inclusiv aplicarea măsurilor de igienă atât pentru copii cât și pentru personal.
Dacă puteți să donați sau să sponsorizați Căsuța noastră, ne ajutați să putem oferi în continuare o casă pe care copiii noștri să o poată numi ACASĂ.
Dacă doriți să le faceți copiilor un cadou, ei apreciază o jucărie drăguță și 1-2 dulciuri de calitate, însoțite de fructe proaspete. Ei au nevoie și de produse de igienă personală, lenjerii de corp, bluzițe sau treninguri care pot fi purtate ușor prin casă. Căsuța noastră asigură zilnic masa a 10 copii în creștere (plus personalul care locuiește acolo), iar Măicuța gătește zi de zi. Ne îngrijim ca copiii să primească în fiecare zi nu doar 3 mese principale, ci și 2 gustări cu fructe proaspete sau ceva dulce. Astfel că avem nevoie în permanență de fructe și legume proaspete, alimente neperisabile cum sunt uleiul, zahărul, făina, orezul, pastele făinoase, conservele de pate sau pește, cereale pentru mic dejun, precum și alimente cum sunt untul, cașcavalul, salamul sau șunca, carnea de porc sau pui.
Nici igiena nu e ușor de păstrat, așa că folosim detergenți, săpun, gel de duș sau șampon, detergent de vase, dezinfectanți, iar în ultimul an folosim zi de zi măștile chirurgicale.
Vă mulțumim pentru că ne sunteți aproape și pentru că vă pasă de noi în aceste vremuri
dificile! Noi ne străduim să facem în continuare viața mai bună pentru copilașii noștri, să îi învățăm și să le oferim dragoste zi de zi.