Ce ne ajută?

O familie numeroasă înseamnă și nevoi diverse, mai ales când este vorba de copii. Din fericire, există voluntari care vor să afle care sunt nevoile noastre punctuale și vor să facă un bine ținând cont de ceea ce ne ajută pe noi 🙂 .

Astfel că, ocazional, postăm pe blog care sunt nevoile noastre la un anumit moment, pentru că copiii cresc, iar activitățile la Căsuța noastră sunt în permanentă adaptare la nevoile lor.

O nevoie constantă, și cea mai mare, este cea legată de finanțare pentru a putea plăti chiria casei în care locuim, cheltuielile legate cu salariile personalului, utilitățile și întreținerea casei, consultațiile psihologice sau tratamentele medicale, etc. Pentru că nu e ușor să întreții 10 copii, iar statul alocă sub 10% din nevoile noastre lunare, apreciem donațiile care se pot face fie în cont bancar deschis pe numele Asociației Căsuța Bucuriei RO91BTRLRONCRT0281201601, fie prin plata cu cardul.

Cei 10 copii ai noștri cresc pe zi ce trece, așa că ei au nevoie de hăinuțe corespunzătoare pentru toate sezoanele. Noi găzduim un băiat de 9, doi de 11 ani, unul de 14 ani, 2 fete de 8 ani, una de 9 ani, una de 10 ani, 2 de 14 ani – deci puteți vedea cât de diverse sunt nevoile noaste 🙂 . Dacă înainte de pandemie puteam accepta hăinuțe uzate de la voluntarii noștri (dar evident spălate și în stare bună), în această perioadă există norme sanitare foarte stricte și acest lucru nu mai este posibil. În plus, copiii se bucură mult când primesc ceva cumpărat special pentru ei, nepurtat de altcineva înainte. Vouă cum v-ar place să primiți cadou de Paști sau Crăciun purtat/ folosit de altcineva?

Copiii au nevoie de pantaloni, bluze, fuste sau rochii de vară, treninguri pentru sport sau joacă afară, dar și de lenjerie de corp, inclusiv ciorapi, chiloți sau maiouri și pijamale. De asemenea, avem nevoie de încălțări pentru sport, lejere pentru vară dar și ghetuțe de iarnă. Exact lucrurile de care avem nevoie și noi zi de zi. Este bine dacă înainte să cumpărați ceva ne întrebați exact mărimile necesare, să ne asigurăm că sunt potrivite.

Educația sanitară și îngrijirea personală sunt două subiecte pe care punem mare accent, mai ales acum. Astfel că folosim măști chirurgicale, dezinfectanți pe bază de clor și alcool (min 70%), iar pentru igiena personală avem mare nevoie de săpun, gel de duș și șampon, absorbante igienice, perii și pastă de dinți, etc. Evident, rufele sau vasele nu se spală singure astfel că avem nevoie de detergenți de rufe și vase, balsam pentru haine, și altele asemenea.

O alimentație echilibrată este foarte importantă pentru copiii noștri, așa că apreciem fructele proaspete și de sezon (mere, banane, piersici, mandarine, pere, prune, struguri, căpșuni, cireșe, etc.), legumele diversificate (morcovi, ardei, castraveți, roșii, salată verde, broccoli, conopidă, ceapă, pătrunjel) sau dulciurile de bună calitate. Copiilor le place să mănânce cereale pentru micul dejun, sau câte o pâine cu lapte și ”nutella”, iar la cină un sandviș cu salam, cașcaval și unt alături de o salată cu roșii și castraveți sunt minunate. Dulciurile (mai ales cele ambalate individual) sunt o gustare delicioasă între mese, alternate cu fructe.

Măicuța face o zacuscă minunată și gătește tare bine, așa că nu ne supărăm dacă primim (mai ales toamna) mai multă varză sau vinete sau ardei/ gogoșari. Evident că tot Măicuța gătește cel mai bine și felurile principale, și pentru asta are nevoie de carne de pui sau porc, paste făinoase, orez, ulei, zahăr, inclusiv conserve de pește sau pate, brânză feliată sau la calup, practic tot ce este necesar pentru a respecta recomandările nutriționiștilor pentru 10 năzdrăvani în creștere.

Pentru că Măicuța și fiica dânsei cu handicap locuiește cu copiii, cele 12 porții zilnice de mâncare se consumă repede, așa că draga noastră Măicuță este tot timpul ocupată cu gătitul. Și ce bine gătește!!!

Noroc cu Nicoleta, Andreea și Tanti Ica care se ocupă de copii de dimineața până seara, coordonate zi de zi de Adela. Sigur ne cunoașteți deja activitățile de pe pagina de Facebook sau de pe pagina de internet. Pentru noi este importantă transparența și încrederea, așa că vă mulțumim pentru că ne urmăriți și ne sprijiniți prin donații și sponsorizări!