Activități de vacanță

Vacanța mult așteptată a sosit!!! După un an de școală majoritar online, ne-a lipsit mult interacțiunea cu alți copii, cu voluntarii, experiențele noi și distractive 🙂 .

Așa că echipa de la Căsuță a pregătit pentru copii o mulțime de surprize, toate cu ajutorul prietenilor și a voluntarilor. Tabere de zi, călărie, activități artistice sau jocuri în echipă… toate acestea ne țin în mișcare și ne fac să așteptăm cu drag fiecare nouă zi 🙂 .

Pentru că suntem mulți copii, și este greu să găsim sponsori care să finanțeze toate activitățile pentru toți copiii, vara aceasta suntem împărțiți ”pe tabere”… și la propriu, și la figurat 😀 . Ceea ce nu e foarte rău, pentru că învățăm să interacționăm cu oameni noi, să ne facem noi prieteni și să ieșim ușor, ușor din zona noastră de confort.

Una din activitățile noastre preferate este vizita la Salt Resort Cojocna, unde dragii noștri prieteni ne primesc cu brațele deschise de fiecare dată.

De câte ori îi vizităm, ne bucurăm de condițiile excelente de cazare și masă, de apa perfectă și de soare.

Cele câteva zile trec cât ai clipi, dar nu-i bai… știm că suntem oricând bineveniți și că ne vom reîntoarce 🙂 .

Tabăra de zi Călărie Szilaj Lovastanya este o altă surpriză pregătită de voluntarii noștri de la Clujul Copiilor împreună cu Adela, în care o parte din copii au experiențe noi, de interacțiune cu animalele, învață să aibă grijă de ele, să le înțeleagă și să aibă răbdare cu ele. Această terapie neconvențională este extrem de eficientă în a deschide mintea și sufletul, iar copiii de abia așteaptă să le vină rândul să meargă în tabăra de zi. În mod special, unul dintre năzdrăvanii noștri de abia așteaptă să îi vină rândul… credem că avem un viitor pasionat de cai și de îngrijirea lor 😀 .

O altă tabără de zi, în care merg pe rând copiii, este C.R.E.S.C. (Curs de Relaționare Emoțională și Spirituală pentru Copii), organizată de Caravana Veseliei 🙂 . Această tabără este concentrată pe autocunoaștere, pe înțelegerea emoțiilor, identificarea resurselor proprii și exerciții de recunoștință, toate prin jocuri, relaxare, distracție și timp de calitate în natură, cu prietenii. Fetele care au fost până acum în tabără au învățat să recunoască ce le place, să se bucure de natură și să își facă noi prieteni.

 

Toate aceste activități ne țin zilele ocupate, dar nu chiar atât de ocupate încât să uităm de activitățile cu voluntari 🙂 .

Avem noroc de voluntari creativi, care își dedică cu generozitate timpul și inspirația pentru a se juca cu noi. De la activități de pictură, până la clasicele jocuri ”Țară, țară, vrem ostași!” sau ”Telefonul fără fir”, inclusiv vopsit pe scoici 😀 . Vizitele în parc sunt și ele distractive, mai ales dacă se lasă și cu câte o înghețată, numai bună pentru o zi caldă de vară, după atâta joacă și alergare în parc 😉 .

Și vara nu s-a terminat! Stați pe aproape să vedeți ce surprize am mai pregătit pentru copilașii noștri, și mai ales să vedeți ce distracție va fi în tabăra de la Răchițele!